Proficiat aan de gecontroleerde voedingszaken in Aalst

Deel deze post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Proficiat aan de gecontroleerde voedingszaken in Aalst, 72% van de gecontroleerden hebben een mooi resultaat kunnen neerzetten, dat betekend dat deze zaken een gunstig resultaat behaalden en zich niet al te veel zorgen moeten maken.  Mits enkele kleine verwaarloosbare werkpunten (die trouwens niet onbelangrijk zijn) kunnen deze voedingszaken zonder verdere controle een jaartje verder werken in goede hygiënische omstandigheden.

24% of 65 zaken kregen een waarschuwing.  Dat houd in dat deze zaken nauwgezet opgevolgd worden door het FAVV en dat deze zaken actie moeten ondernemen om hun werkpunten bij te schaven conform de regelgeving van het FAVV,  Vaak gaat het om het ontbreken van een (gedeeltelijk) autocontrolesysteem dat men verplicht is te hebben in de zaak of het ontbreken van een allergenenbeheersysteem dat tevens verplicht is.  Maar geen nood deze zaken kunnen mits de juiste aanpak door een hercontrole raken.

3 procent of 9 gecontroleerde zaken zijn jammer onmiddellijk beboet met een PV.  Daar kunnen we alleen maar op melden dat deze zaken nog strikter opgevolgd worden en dat zij onmiddellijk actie moeten ondernemen om de veiligheid van de voedselketen niet in het gedrang te laten komen.  Weet trouwens dat als je hier geen gevolg aan geeft het FAVV de machtiging heeft om deze zaken tijdelijk of definitief te sluiten en dat er een beroepsverbod uitgesproken kan worden bij zeer ernstige overtredingen.

Uit de communicatie van het FAVV blijkt steeds weer dat er dezelfde fouten terugkomen.  Temperaturen die niet in orde zijn, gebrek aan algemene hygiëne, … kortom deze zaken moeten zeer alert zijn en echt in actie schieten om hun zaak terug op de hygiënische rails te krijgen.

Maar algemeen kunnen we wel aannemen dat Aalst een voedselveilige stad is. En dat verdient toch wel een proficiat.  Voor de overige 27% van de zaken kan Hygieia een meerwaarde zijn.  Hygieia heeft een goed contact met het FAVV en kan ervoor zorgen dat je geholpen wordt de weg te vinden tussen alle regels en wetten om zo je zaak terug op de rails te zetten en in de Hoe we dat doen?  Eenvoudig, we begeleiden, adviseren en trainen je on floor zodat je me bent in de wet- en regelgeving.  We helpen je een autocontrolesysteem op te zetten zodat je je zaak zelf kan controleren, we analyseren je menu en gerechten om een centraal allergenenbeheersysteem op te maken om zo je klanten en het FAVV een sluitend antwoord te kunnen geven in no time.

Wil je meer informatie over onze werking of hoe we je kunnen helpen?  Contacteer ons en we maken een afspraak voor een kennismakend gesprek.  Dat kan via de volgende kanalen; info@hygieia.be , 0474 69 81 47 of www.hygieia.be

 

Schrijf je in voor onze mailingslijst

103 horeca uitbaters gingen je al voor!

More To Explore

Nieuws

Voorkom ziekte door C. Perfringens

Clostridium perfringens (C. perfringens) is een van de veel voorkomende oorzaken van voedselvergiftiging. Wat is C. perfringens? C. perfringens zijn bacteriën die kunnen worden gevonden

Rauw deeg

Bake-off is een populair bakprogramma op TV en in navolging zullen er tal van mensen aan het bakken slaan in de eigen keuken. Volg deze

Scroll naar top