Nieuwsbrief mei 2017

Deel deze post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Beste horecaliefhebber

Maar wat doet Hygieia nu eigenlijk?

Velen vragen mij vaak wat ik nu exact doe met mijn bedrijf, wel dat is eigenlijk eenvoudig maar toch wel wat complex.  Daarom in deze nieuwsbrief wat uitleg over wat Hygieia nu juist allemaal doet.

Hygieia bestaat uit 3 peilers,

      1/ Advies

Hygieia geeft u advies over allergenen en autocontrole.  Dat kan gaan over het interpreteren van uw controleautdit van het FAVV om dan de juiste oplossingen aan te bieden waar u dan de keuze in heeft om zelf aan de slag te gaan of a;gebruik te maken van het netwerk wat gratis is of b; de nonconformiteiten uit te besteden aan hygieia die dan op haar beurt in samenspraak met u als eigenaar de oplossingen gaat formuleren.

Dit advies kan bestaan rond het thema autocontrole en voedselveiligheid en/of allergenen en alles wat met deze thema’s te maken heeft.

2/ Begeleiding

Hygieia geeft ook begeleiding naar horecazaken en voedingsverwerkende zaken.  Wij gaan er prat op dat de begeleiding, die in samenspraak met u als eigenaar of als verantwoordelijke die aangesteld is als contactpersoon in de zaak, zeer intens is.  Minstens maandelijks komen we bij elkaar om de evolutie van de problematiek(en) die aangepakt moeten worden rond allergenenbeheer en autocontrole en voedselveiligheid te bespreken.  Hierbij kan u zelf samen met Hygieia aan de slag of worden er systemen voor u gemaakt door Hygieia, waar u dan een uitleg en opleiding voor krijgt om deze systemen te gebruiken in uw zaak.  Tijdens deze begeleiding kan je het zo gek maar niet bedenken of wij zullen mee denken in functie van de zaak en u als eigenaar.  Om zo tot een goede oplossing en uitvoering te komen die kadert in het wettelijke gegeven van het autocontrolesysteem en het allergenenmanagement.

3/ Opleiding

Hygieia zal u niet aan uw lot overlaten als het neerkomt op een slechte audit of een audit met opmerkingen.

Wij leiden u op in de materie autocontrole en HACCP en allergenenbeheer.

Waar u op moet letten, hoe u een systeem moet opzetten, welke documenten u nodig heeft om in orde te zijn met deze systemen.  Alles komt aan bod.

4/ Andere

Hygieia aanvaard ook opdrachten die te maken hebben met allergenenbeheer en autocontrole.  Ook hier kan je het weer zo gek niet bedenken of wij kunnen voor u wel een helpende hand bieden.  Dat kan gaan tot het verzamelen van de verplichte informatie op een etiket omdat u uw lekkere gerechten wil verkopen via self-service toonbank.  Het berekenen van voedingswaarden van uw gerechten, ….

Ook uw administratie rond het autocontrolesysteem opvolgen en bijsturen behoort tot de mogelijkheden.

Heb je nood aan een bijscholing in een zeer specifiek thema?  Vb hoe moet je een wijn of een bier matchen met een gerecht?  Wel ook daar kunnen wij verschillende workshops en opleidingen aanbieden.  Om uw klanten nog beter van dienst te zijn.

U kan eigenlijk wel besluiten dat Hygieia GEEN CONTROLERENDE functie heeft.  We gaan u NIET op de vingers tikken of u op het matje roepen als er iets niet in orde is.  NEEN, we gaan u helpen om door de alsmaar moeilijker en ingewikkelder wordende wetgeving de weg terug te vinden en desnoods u te assisteren om uw resultaten beter te maken en uw klanten nog beter te kunnen verwennen.

Groot nieuws

Hygieia zoekt steeds partners om samenwerkingen aan te gaan.  Zo hebben wij sinds kort een samenwerking met Horecafocus.  Een horecaincubator die het hart voor de horeca op de juiste plaats heeft.  www.horecafocus.be is een bedrijf dat je horecaonderneming van a tot z kan helpen. Dat kan gaan tot het aanwerven van personeel maar evengoed met het op punt stellen van je zaak door middel van advies, opleidingen, ….

Je kan het zo gek niet bedenken of ze kunnen je helpen.

Hygieia is een vanaf nu een partner van horecafocus en kan jullie nog beter en meer helpen met alle vragen en probleempjes rond voedselveiligheid een allergenenbeheer.  Van advies tot opleiding en van administratie tot uitwerking.

Meer informatie?  Kijk zeker op de website van horecafocus of stel je vraag via info@hygieia.be of tom@aapi.be

 

Webshop

Frituurolie is duur in aankoop en u kan of mag er normaal niet meer dan 8 tot 10 keer gebruik van maken.  Maar is dat wel zo?

Niet altijd is dat waar.  Frituurvet dat bijvoorbeeld lang niet gebruikt is, omdat u nu eenmaal niet veel gefrituurde gerechten op de kaart heeft staan, kan verzuren.  Maar ook het risico dat u uw friteuse te hoog instelt waardoor er acrylamide ontstaat is niet goed. 

Daarom heeft Hygieia de perfecte oplossing.  Eenvoudig, helemaal niet duur en makkelijk in gebruik.  Zowel particulier als professioneel.

De frituurolie teststrips van 3M, een sneltester die de kwaliteit van uw olie meet door simpelweg een strip in de warme (175°C) olie te stoppen, 5 sec te wachten en het resultaat af te lezen.

Zo kan u altijd op de hoogte blijven of de kwaliteit van uw frituurolie optimaal is en of u uw olie moet verversen.

Wens je meer info?  Kijk dan zeker eens op onze website www.hygieia.be of neem contact op via het telefoonnummer 0474 69 81 47 of via e-mail info@hygieia.be

Schrijf je in voor onze mailingslijst

103 horeca uitbaters gingen je al voor!

More To Explore

Nieuws

Voorkom ziekte door C. Perfringens

Clostridium perfringens (C. perfringens) is een van de veel voorkomende oorzaken van voedselvergiftiging. Wat is C. perfringens? C. perfringens zijn bacteriën die kunnen worden gevonden

Rauw deeg

Bake-off is een populair bakprogramma op TV en in navolging zullen er tal van mensen aan het bakken slaan in de eigen keuken. Volg deze

Scroll naar top