Nieuwsbrief juni 2017

Deel deze post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Nieuwsbrief juni 2017

’T is heet, wat nu!

Met de hete temperaturen die we de afgelopen weken hebben mogen ervaren en hopelijk de komende zomer nog mogen genieten zitten de terrasjes vol met klanten en levensgenieters die verkoeling komen zoeken in een heerlijk gekoeld drankje en een fris gerecht.

Maar de warme temperaturen van de afgelopen dagen zijn ook een groot risico wat betreft voedselveiligheid.

Temperaturen in de keuken lopen al snel op richting 40°C of zelfs meer.

Daarom moeten we de temperatuur van onze voedingswaren goed bewaken.

Kerntemperaturen voor het bewaren en serveren van voedingsmiddelen verschillen van product tot product.  Om nog maar te zwijgen over de temperaturen die in de diepvriesruimte gehanteerd moeten worden.  Algemeen kunnen we aannemen dat uw kerntemperatuur voor gekoelde producten nooit hoger mag oplopen dan MAX 7°C tijdens de bewaring.

Voor diepvries hanteren we -15°C,  maar zoals eerder vermeld heeft elk productcategorie een eigen wettelijk bepaalde grens.

Wat kan er dan midlopen hoor ik u nu vertellen. Wel, als u uw voedingswaren in de kern hoger dan 7°C bewaart gedurende 1uur in deze warme temperaturen dan ontwikkelen zich bacteriën zoals E Colli, Salmonella, Listeria, Campylobacter, … Allemaal bacteriën die ervoor zorgen dat uw klanten symptomen vertonen van diarree, braken, misselijkheid, ….

E Coli

Een bacterie groeit niet zoals wij denken, neen, 1 bacterie worden er al zeer snel 2, 2 worden er 4, 4 worden er 8, enz, https://www.youtube.com/watch?v=Ylq9k4idsVw

Als je weet dat elk voedingsproduct meerdere bacteriën aanwezig heeft waar u als producent of verwerken met de beste wil van de wereld geen vat op heeft hebben we al snel een gevaarlijke situatie.

Daarom is het meer dan ooit belangrijk om die bacteriegroei binnen de perken te houden.  Dit kan door uw kerntemperatuur te bewaken tijdens het bewaarproces en het bereidingsproces.

Hygieia kan u daarbij helpen om die wildgroei aan bacteriën onder controle te houden. Zo hebben wij een handig hulpmiddel dat snel en accuraat uw temperatuur kan opmeten, nl de Testo 106 set, waterproof, en beschermd tegen onreinheden door de beschermingshoes,

Wil je meer informatie?  Neem dan zeker contact met ons op.

 

 

 

Een controle van het FAVV, Hygieia is uw meerwaarde op goede punten.

U heeft het ongetwijgeld al wel eens meegemaakt als professionele horecaeigenaar,  een controlen van het FAVV al dan niet aangekondigd.  Meestal op het moment dat u echt geen tijd heeft en op het meest onmogelijk moment in het midden van een service.

Wel wij weten maar al te goed hoe vervelden dat is en kan zijn.  MAAR Hygieia kan u helpen om die controle stressvrij te doorstaan.

Onze klanten vertellen ons nu al dat als zij een controle hebben door het FAVV en ons contract laten zien dat zij al meer positiever beoordeeld worden.

Maar dat niet alleen, ook de wisselwerking met het FAVV gebeurt vlotter.  Zo staan wij van Hygieia er garant voor dat de communicatie, die soms moeilijk verloopt als u zelf rechtstreeks naar het FAVV belt of mailt, steeds vlot en correct verloopt.  U hoeft zich dus geen zorgen meerte maken omdat u uw actieplan moet insturen of een wijziging van uw vergunning moet aanvragen.  Dat en nog veel meer doen wij voor u.

Ook controleurs van het FAVV laten ons weten dat horecazaken die in begeleiding zijn bij Hygieia sneller een positieve bijdrage kunnen verwachten van het FAVV.

Kortom, Hygieia kan uw gemoedsrust op controles aanzienlijk verbeteren.

 

 

Product in de kijker

Alcoholgel, een niet te missen product in de keuken voor particulieren en professionelen.  Dit middel zorgt ervoor dat uw handen steeds zuiver van bacteriën zijn, handig met een doseerpompje.

Wanneer u dat gebruikt?  Als je bijvoorbeeld geld heeft aangeraakt kan u uw handen snel ontsmetten, geld is nu eenmaal een zeer grote overdrager van bacteriën via de kruiscontaminatie.  1 druk op het pompje en u kan uw handen bacteriologisch zuiver maken.  Maar ook als jeugdvereniging op kamp.  Handig om snel je handen te ontsmetten,

Maar niet alleen in de keuken is dit product handig, stel u voor dat u op reis gaat, of u gaat als begeleider mee op kamp van uw zoon of dochter, u moet handelingen doen waar u niet zeker van bent dat ze wel zo zuiver zijn, kortom alcoholgel kan de oplossing bieden om uw handen snel en efficiënt te ontsmetten.

Wij leveren dit product meteen met een technische fiche EN veiligheidsfiche zodat u ook daar mee in orde bent.

 

 

Meer informatie?

Kijk snel op www.hygieia.be of stel je vraag via info@hygieia.be , 0474 69 81 47

Schrijf je in voor onze mailingslijst

103 horeca uitbaters gingen je al voor!

More To Explore

Nieuws

Voorkom ziekte door C. Perfringens

Clostridium perfringens (C. perfringens) is een van de veel voorkomende oorzaken van voedselvergiftiging. Wat is C. perfringens? C. perfringens zijn bacteriën die kunnen worden gevonden

Rauw deeg

Bake-off is een populair bakprogramma op TV en in navolging zullen er tal van mensen aan het bakken slaan in de eigen keuken. Volg deze

Scroll naar top