Nieuwsbrief april 2017

Deel deze post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Beste horecaliefhebber

Groot nieuws

Hygieia zoekt steeds partners om samenwerkingen aan te gaan.  Zo hebben wij sinds kort een samenwerking met Horecafocus.  Een horeca nieuwsbrief incubator die het hart voor de horeca op de juiste plaats heeft.  www.horecafocus.be is een bedrijf dat je horecaonderneming van a tot z kan helpen. Dat kan gaan tot het aanwerven van personeel maar even-goed met het op punt stellen van je zaak door middel van advies, opleidingen, ….

Je kan het zo gek niet bedenken of ze kunnen je helpen.
Hygieia is een vanaf nu een partner van horecafocus en kan jullie nog beter en meer helpen met alle vragen en probleempjes rond voedselveiligheid een allergenenbeheer.  Van advies tot opleiding en van administratie tot uitwerking.

Meer informatie?  Kijk zeker op de website van horecafocus of stel je vraag via info@hygieia.be of tom@aapi.be

En nog wat belangrijk nieuws

Naar aanleiding van een artikel dat verschenen is in de pers betreffende het FAVV bieden wij u hulp aan.

Waarover gaat het? Wel het rekenhof heeft het FAVV op de vingers getikt omdat deze onvoldoende controleert op het autocontrolesysteem.  U weet ondertussen wel dat het autocontrolesysteem een verplicht onderdeel is in de horeca.  Een niet onbelangrijk onderdeel om uw zaak in optimale omstandigheden te laten werken.  Wist u dat u door het autocontrolesysteem te laten valideren uw kosten in uw jaarlijkse bijdrage met 75% kan verminderen?

U behaalt dan tevens een officieel overheidslogo de “smiley” waardoor u niet alleen uw kosten op uw jaarlijkse heffingen bespaart maar ook op controlekosten.  Uw kan zelf omzetverhogend werken door uw behaalde resultaat te promoten via sociale media of in de lokale pers. Want wie is er nu niet trots op een zaak waar men gegarandeerd voedselveilig kan genieten.

Wij kunnen u daarbij helpen.  Vraag een vrijblijvende afspraak en wij komen met veel plezier alles van naaldje tot draadje uitleggen hoe wij werken en hoe wij u kunnen ondersteunen in het behalen van uw smiley.

U kan het artikel nalezen via deze link.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3094616/2017/03/02/Rekenhof-kritisch-voor-voedselagentschap.dhtml

Webshop

Omdat het zomerseizoen voor velen onder ons enorm deugd gaat doen en omdat een lekker koel gerecht of drankje meer dan welkom is op een gezellig terras, maar omdat ook tijdens het zomerseizoen de temperaturen hoog oplopen en u uw voedingswaren dus nog meer moet bewaken op temperatuur en vervaldata hebben wij voor u de perfecte oplossing.

Voor professionele chefs kunnen wij u etiketten aanbieden waar, als u deze goed gebruikt, het risico op vervallen bewaring tot een minimum beperkt wordt.

Wat maakt deze etiketten dan zo speciaal? Ik hoor het u al vragen.  Het antwoord is eenvoudig.  Door het etiket te voorzien van enkele vragen die noodzakelijk zijn kan u, mits het juiste antwoord, er gegarandeerd zeker van zijn dat u het overzicht van uw voedingswaren optimaal bewaakt.  Een bijkomend voordeel van deze etiketten is dat u door het goede overzicht door de juiste informatie uw voedingsproducten dat u moet weggooien door het verstrijken van de minimale houdbaarheidsdatum tot een minimum beperkt.  Ook zo kan u dus kosten besparen en uw stock optimaal beheren.

Workshop

Een onderdeel van Hygieia is het aanbieden van workshops, nu de lente (hopelijk) in aantocht is en de periode van het bessenfruit binnenkort van start gaat hebben wij een workshop uitgewerkt.  “Pimp je confituur”.  In deze workshop ga je zelf aan de slag onder onze deskundige begeleiding om lekkere, moderne en eigentijdse confituren te maken.  Zo kan je een gans jaar van je eigen gemaakte confituur genieten.  En in tijden waar alles duurder wordt is er niets leuker om deze eigen gemaakte low-budget confituur aan vrienden en familie te laten proeven.  De workshop gaat door op 24 juni 2017 en 15 juli 2017 telkens op zaterdag van 13.00h tot ongeveer 15.30h

Je kan je daarvoor inschrijven via info@hygieia.be

Kostprijs van de workshop?  32,00€ per persoon incl BTW, je moet niets meebrengen, alles is inbegrepen, zelfs de bokalen.

Recepturen van de gemaakte confituren zijn inbegrepen in de prijs.

Het resultaat?  4 verschillende confituren in totaal 1kg (4 potjes van +/- 250gr)

Wees snel want de plaatsen zijn beperkt!

 

Schrijf je in voor onze mailingslijst

103 horeca uitbaters gingen je al voor!

More To Explore

Nieuws

Voorkom ziekte door C. Perfringens

Clostridium perfringens (C. perfringens) is een van de veel voorkomende oorzaken van voedselvergiftiging. Wat is C. perfringens? C. perfringens zijn bacteriën die kunnen worden gevonden

Rauw deeg

Bake-off is een populair bakprogramma op TV en in navolging zullen er tal van mensen aan het bakken slaan in de eigen keuken. Volg deze

Scroll naar top