Deel deze post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sinds 2018 is er iets nieuws verplicht door de wet in het autocontrole systeem. Dit zijn de processtroomdiagrammen of de gevaren analyse.

Wat houdt dit exact in?
Een gevaren analyse is een proces stroom waarbij alle stappen gedurende het ganse proces in jouw zaak, ook het kookproces geanalyseerd moeten worden op de gevaren. Bijvoorbeeld: Je hebt een ontvangst van goederen, je noteert ccp1 en pva1. Dit zijn kritische controlepunten en punten van aandacht.

Vervolgens ga je naar stap 2, stockage van je goederen, ook hier noteer je ccp1 en pva1. De volgende stap kan het kookproces zijn. Zo ga je verder met elke stap tot het serveren van het gerecht. Je schrijft dus bij elke stap de kritische controlepunten en punten van aandacht op.

Contact:
Kurt Van Tendeloo
0474 69 81 47
Info@hygieia.be

Schrijf je in voor onze mailingslijst

103 horeca uitbaters gingen je al voor!

More To Explore

Nieuws

Voorkom ziekte door C. Perfringens

Clostridium perfringens (C. perfringens) is een van de veel voorkomende oorzaken van voedselvergiftiging. Wat is C. perfringens? C. perfringens zijn bacteriën die kunnen worden gevonden

Rauw deeg

Bake-off is een populair bakprogramma op TV en in navolging zullen er tal van mensen aan het bakken slaan in de eigen keuken. Volg deze

Scroll naar top