Chiro zet kamp vroegtijdig stop door buikgriepepidemie

Chiro zet kamp vroegtijdig stop door buikgriepepidemie
Archiefbeeld.Foto: KVG

DESSEL / BRASSCHAAT –De Chiromeisjes van Witgoor Dessel hebben hun jaarlijkse kamp vroegtijdig stopgezet. Enkele tientallen kinderen en begeleiders waren ziek geworden.

Gisteren was het normaal bezoekdag voor de ongeveer 100 kinderen die met de Chiro van Witgoor op kamp zijn in het Chiro- en vakantieheem St. Aubertus in Brasschaat, maar de leiding besliste noodgedwongen van een bezoekdag een afhaaldag te maken.

De jeugdbeweging communiceerde het spijtige nieuws gisteren op haar Facebookpagina: “Wegens ziekte van een groot aantal leden en leiding zal het kamp van de meisjes vandaag worden stopgezet.” Bij de Chiro in Witgoor geeft men er verder liever geen ruchtbaarheid aan.

Het zou het norovirus geweest zijn dat al een paar dagen slachtoffers maakte op de kampplaats. Dit besmettelijke virus is een van de belangrijkste oorzaken van buikgriep en veroorzaakt misselijkheid en diarree.

Dokter van wacht

Aanvankelijk werden de zieke kinderen op doktersadvies apart gehouden en werd het kampprogramma aangepast, maar omdat het virus bleef woekeren en de sfeer op het kamp er duidelijk onder leed, werd zaterdagavond in overleg met de dokter van wacht beslist om het kamp stop te zetten.

De ouders werd opgebeld en zondagmiddag was iedereen weer thuis. Voor zover bekend is niemand er erg aan toe. Normaal zou het kamp nog geduurd hebben tot en met donderdag. Het is niet duidelijk waar de besmetting met het norovirus precies vandaan kwam.

Bonte avond

Bij de Chiro van Witgoor is het traditie dat een kamp wordt afgesloten met een bonte avond. Die is er door de omstandigheden zaterdag niet geweest. De leiding belooft een manier te zoeken om dit nog een beetje goed te maken. Op Facebook werden gisteravond al volop steunbetuigingen gepost voor iedereen die bij de organisatie van het kamp betrokken was. “Dank aan de leiding, de kookploeg en alle helpende handen voor de toch geweldige kampdagen, de goede zorgen in moeilijke omstandigheden en de professionele manier waarop een moeilijke beslissing tot een goede einde werd gebracht”, klinkt het.

Bron: http://www.gva.be/cnt/dmf20160808_02416300/chiro-zet-kamp-vroegtijdig-stop-door-buikgriepepidemie