Starter van de week: veilig met voedsel

Na een carrière van 20 jaar in de grootkeuken gooit Kurt Van Tendeloo uit Viersel het over een andere boeg. Op 1 juli gaat hij officieel van start met zijn bedrijfje Hygieia waarmee hij horecazaken, voedingsbedrijven tot zelfs jeugdverenigingen begeleidt rond voedselveiligheid en allergenen. “Het is pionierswerk wat ik doe”, zegt hij. Na zijn opleiding […]

Met gerust hart op jeugdkamp met deze 5 voedingstips

Na 20 jaar ervaring in grootkeukens start Kurt Van Tendeloo uit Viersel met Hygieia een eigen bedrijf op rond voedsel en voedselveiligheid. “Iedereen kan rekenen op mijn advies, ook kookouders”, vertelt Kurt. “Het gebeurt toch te veel dat jeugdkampen moeten worden beëindigd omdat kinderen ziek worden door besmet eten.” Kurt heeft honderden tips voor wie […]

Allergenen stickers / etiketten beschikbaar

Het is belangrijk om je klanten visueel op de hoogte te brengen van de aanwezigheden van allergenen in jouw producten.  Je bespaart je ook veel tijd en vragen door duidelijke etiketten aan te brengen. Bij Hygieia beschikken we daarom voortaan over allergenen etiketten die je kan aankopen. Er zijn 14 verschillende allergenen beschikbaar. 1 rol […]

Hygieia in het nieuws!

Adviesbedrijf neemt complexe wetgeving en administratie rond voedselveiligheid en hygiëne uit uw handen Viersels bedrijf controleert uw (kamp)keuken Zandhoven – Eigenlijk is hij de nieuwe Benny Bax. U weet wel, de man die in De Smaakpolitie op het vroegere VT4 in de bres sprong voor onze voedselveiligheid door restaurants, grootkeukens en afhaalzaken te adviseren. Kurt […]

Nieuwe website

Hygieia is een bedrijf in oprichting dat u kan bijstaan met advies, begeleiding en opleidingen inzake HACCP, allergenen en voedselveiligheid. De kleine detailhandel tot de middelgrote ondernemingen die actief zijn in de voedingsindustrie kunnen bij ons terecht. Kurt Van Tendeloo, zaakvoerder Hygieia, heeft 20 jaar theoretische en praktijk ervaring en besloot recent om deze door […]