Een zeer spijtige zaak die op een zeer eenvoudige manier te voorkomen was

Chiro zet kamp vroegtijdig stop door buikgriepepidemie Vandaag om 09:31 door Marc Peeters Archiefbeeld.Foto: KVG DESSEL / BRASSCHAAT –De Chiromeisjes van Witgoor Dessel hebben hun jaarlijkse kamp vroegtijdig stopgezet. Enkele tientallen kinderen en begeleiders waren ziek geworden. Gisteren was het normaal bezoekdag voor de ongeveer 100 kinderen die met de Chiro van Witgoor op kamp zijn in het Chiro- en vakantieheem St. Aubertus in Brasschaat, maar de leiding besliste noodgedwongen…

Dit vinden koks van mensen met een allergie

Eerlijkheid duurt uiteraard nog steeds het langst maar wat met schaamte over een voedselallergie? Een drempel die je moet overstappen om een allergie hoe klein of hoe groot ook kenbaar te maken aan mensen die je maar 1 of 2 keer in je leven tegenkomt? Is het dan niet makkelijker om je allergenen al meteen kenbaar te maken door leuke symbolen op je kaart? Op deze manier heb je steeds…

Starter van de week: veilig met voedsel

Na een carrière van 20 jaar in de grootkeuken gooit Kurt Van Tendeloo uit Viersel het over een andere boeg. Op 1 juli gaat hij officieel van start met zijn bedrijfje Hygieia waarmee hij horecazaken, voedingsbedrijven tot zelfs jeugdverenigingen begeleidt rond voedselveiligheid en allergenen. “Het is pionierswerk wat ik doe”, zegt hij. Na zijn opleiding aan de hotelschool van ’t Spijker in Hoogstraten ging Kurt Van Tendeloo aan de slag…

Waarom wij toch nog wat kunnen leren van onze noorderburen.

Zeker wat betreft de aanbreng van allergenen,  wij, oh brave Belgen, hebben een oh zo vast patroon in het denken en doen van onze dagelijkse behoeften.  Dat stel je temeer vast in het patroon van het denken hoe wij met mensen en klanten omgaan. “Laat ze zelf maar zeggen wat er mankeert” hoor ik u maar al te vaak vertellen.  Maar stel je eens in de plaats van iemand die…

Met gerust hart op jeugdkamp met deze 5 voedingstips

Na 20 jaar ervaring in grootkeukens start Kurt Van Tendeloo uit Viersel met Hygieia een eigen bedrijf op rond voedsel en voedselveiligheid. “Iedereen kan rekenen op mijn advies, ook kookouders“, vertelt Kurt. “Het gebeurt toch te veel dat jeugdkampen moeten worden beëindigd omdat kinderen ziek worden door besmet eten.” Kurt heeft honderden tips voor wie met eten bezig is. Hij geeft alvast deze vijf voedseltips voor wie deze zomer met…

Allergenen stickers / etiketten beschikbaar

Het is belangrijk om je klanten visueel op de hoogte te brengen van de aanwezigheden van allergenen in jouw producten.  Je bespaart je ook veel tijd en vragen door duidelijke etiketten aan te brengen. Bij Hygieia beschikken we daarom voortaan over allergenen etiketten die je kan aankopen. Er zijn 14 verschillende allergenen beschikbaar. 1 rol bevat 500 stickers en kan je reeds aanschaffen voor 5 euro. Wens je alle 14…

Hygieia in het nieuws!

Adviesbedrijf neemt complexe wetgeving en administratie rond voedselveiligheid en hygiëne uit uw handen Viersels bedrijf controleert uw (kamp)keuken Zandhoven – Eigenlijk is hij de nieuwe Benny Bax. U weet wel, de man die in De Smaakpolitie op het vroegere VT4 in de bres sprong voor onze voedselveiligheid door restaurants, grootkeukens en afhaalzaken te adviseren. Kurt Van Tendeloo (38) heeft met zijn nieuwe bedrijf Hygieia dezelfde missie. Van Tendeloo is met…

Nieuwe website

Hygieia is een bedrijf in oprichting dat u kan bijstaan met advies, begeleiding en opleidingen inzake HACCP, allergenen en voedselveiligheid. De kleine detailhandel tot de middelgrote ondernemingen die actief zijn in de voedingsindustrie kunnen bij ons terecht. Kurt Van Tendeloo, zaakvoerder Hygieia, heeft 20 jaar theoretische en praktijk ervaring en besloot recent om deze door te geven. “De wetgeving inzake voedselveiligheid heeft de laatste jaren aan enorme complexiteit gewonnen. Er…