Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017   Beste klant   Meten is weten en weten is meten; onder dat motto kunnen we aannemen dat temperatuur en registratie zeer belangrijk zijn in de voedselhygiëne.  De kritische controlepunten fixeren dan ook allemaal op temperatuur. Wist je dat inzake temperatuur het vaak misloopt?  Door nonchalant om te springen met kerntemperatuur groeien bacteriën zeer snel.  Met een goede verhitting van het product tot in de kern en…

http://shop.hygieia.be/

6 februari 2017, een datum om nooit te vergeten.  Maar nog belangrijker is dat Hygieia deze dag een gloednieuw onderdeel van het bedrijf lanceert. Een webshop.  Een webshop!! hoor ik u nu zeggen.  Ja een webshop, maar niet zomaar een winkel waarvan er ongetwijfeld al vele zijn.  Neen, Hygieia heeft speciaal voor horeca en particuliere hobbykoks een winkel ontworpen waar u alle producten kan terugvinden die gerelateerd zijn aan hygiëne.…

Nieuwjaarsbrief

Nu 2016 ons verlaten heeft en 2017 een nieuw begin aankondigt heeft ook Hygieia plannen om u nog beter en nog meer te helpen bij al uw vragen, opmerkingen, moeilijkheden, …. Zo blijven wij inzetten op allergenendetectie via het centraal beheersysteem en het autocontrolesysteem.  2 zaken die verplicht aanwezig moeten zijn  in een horecazaak.  Nochtans zijn er velen die deze verplichting niet hebben.  En laat 2017 nu net het jaar…

Overschotjes

Binnenkort is het weer zover, de feestdagen komen er aan en dan eten we met z’n allen weer lekker en veel.  Lekker is een kwestie van goed kunnen koken maar anderzijds ook veilig koken.  We werken steeds meer met exclusieve producten zoals schaal en schelpdieren, denk maar aan kreeft, oesters, enz.  Of met een lekkere wildpaté of voor zij die het nog exclusiever willen ganzenlever.  Maar we mogen niet vergeten…

Is wild nu echt zo wild? En is echt wild dan wel voedselveilig?

Is wild nu echt zo wild? En wat met wild dat echt wild is? Een seizoen vol met heerlijke gastronomische lekkernijen die ons met z’n allen doen watertanden.  Op restaurant of thuis bij een heerlijk glas wijn of voor het haardvuur, gezelligheid troef.  Maar wist je dat wild niet altijd wild is? Hier enkele weetjes die je moet weten rond wild en voedselveiligheid. In de winter pakken vele slagers graag uit…

Nederlands leren terwijl je kookt, het kan!!

Wil je je meer comfortabel voelen in het Nederlands? Wil je meer oefenen maar je wil niet naar een klassieke les? Wil je lekker eten en praten met anderen die ook Nederlands leren? Wil je de Vlaamse eetcultuur leren kennen? Hier is je kans! Samen met 6 andere anderstaligen koken we met kok Kurt 4 Vlaamse klassiekers – Duo van paté en rilette met toast en uienconfituur – Tomatenroomsoep met…

Uw jaarlijkse eetfestijn, is dat wel voedselveilig?

Naar jaarlijkse gewoonte hebben vele verenigingen weer hun jaarfeest in gepland.  Een leuk feest waar de leden van de vereniging veel plezier maken, de beentjes losgooien, bijpraten over het afgelopen jaar en wat er nog komen gaat. En dit alles tijdens een lekker dinertje, bij een goei fris pintje of glas wijn. Na de noeste arbeid die het maken van deze menu of buffet inhoud zalig genieten van het resultaat…

Voedseletiketten bevatten steeds meer foutieve informatie.

Niet alleen verkeerde informatie rond de ingrediënten op verpakkingen is voedselfraude maar als je door deze verkeerde informatie ook allergenen verkeerd noteert dan kan dit zelfs levensbedreigend zijn. Door te spelen met winstmarges en duurdere ingrediënten te vervangen door goedkope zonder deze te vermelden op het etiket speelt men met de volksgezondheid van de consumenten. Maar niet alleen de druk van het geld is nefast ook de druk op personeelsleden…

Horeca, een sector die nog veel hulp kan gebruiken.

Horeca, een sector die nog veel hulp kan gebruiken.   Horeca, een vak apart waar mensen worden verwend, een vak waar diegene die kiezen voor een beroep in de horeca met passie voor u klaar staan. Met passie omdat horecaberoepen steeds paraat staan als u de beentjes onder tafels steekt en zalig geniet van die welverdiende avond na een week hard werken.   Maar ook een sector die veel ‘klaagt…