Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017   Beste klant   Meten is weten en weten is meten; onder dat motto kunnen we aannemen dat temperatuur en registratie zeer belangrijk zijn in de voedselhygiëne.  De kritische controlepunten fixeren dan ook allemaal op temperatuur. Wist je dat inzake temperatuur het vaak misloopt?  Door nonchalant om te springen met kerntemperatuur groeien […]

http://shop.hygieia.be/

6 februari 2017, een datum om nooit te vergeten.  Maar nog belangrijker is dat Hygieia deze dag een gloednieuw onderdeel van het bedrijf lanceert. Een webshop.  Een webshop!! hoor ik u nu zeggen.  Ja een webshop, maar niet zomaar een winkel waarvan er ongetwijfeld al vele zijn.  Neen, Hygieia heeft speciaal voor horeca en particuliere […]

Nieuwjaarsbrief

Nu 2016 ons verlaten heeft en 2017 een nieuw begin aankondigt heeft ook Hygieia plannen om u nog beter en nog meer te helpen bij al uw vragen, opmerkingen, moeilijkheden, …. Zo blijven wij inzetten op allergenendetectie via het centraal beheersysteem en het autocontrolesysteem.  2 zaken die verplicht aanwezig moeten zijn  in een horecazaak.  Nochtans […]

Voedseletiketten bevatten steeds meer foutieve informatie.

Niet alleen verkeerde informatie rond de ingrediënten op verpakkingen is voedselfraude maar als je door deze verkeerde informatie ook allergenen verkeerd noteert dan kan dit zelfs levensbedreigend zijn. Door te spelen met winstmarges en duurdere ingrediënten te vervangen door goedkope zonder deze te vermelden op het etiket speelt men met de volksgezondheid van de consumenten. […]

Een zeer spijtige zaak die op een zeer eenvoudige manier te voorkomen was

Chiro zet kamp vroegtijdig stop door buikgriepepidemie Vandaag om 09:31 door Marc Peeters Archiefbeeld.Foto: KVG DESSEL / BRASSCHAAT -De Chiromeisjes van Witgoor Dessel hebben hun jaarlijkse kamp vroegtijdig stopgezet. Enkele tientallen kinderen en begeleiders waren ziek geworden. Gisteren was het normaal bezoekdag voor de ongeveer 100 kinderen die met de Chiro van Witgoor op kamp […]