Niets is erger dan een kamp te moeten stoppen omdat je ziek wordt

Niets is minder leuk dan een kamp waar je een jaar lang naar uitkijkt te moeten stoppen omdat er een bacterie of Virus woed dat je ziek maakt.  Een anticlimax van je vakantie, maar door enkele aandachtspunten goed te bewaken kan er al veel onheil voorkomen worden. Hygieia heeft speciaal voor jeugdverenigingen een opleiding / […]

Proficiat aan de gecontroleerde voedingszaken in Aalst

Proficiat aan de gecontroleerde voedingszaken in Aalst, 72% van de gecontroleerden hebben een mooi resultaat kunnen neerzetten, dat betekend dat deze zaken een gunstig resultaat behaalden en zich niet al te veel zorgen moeten maken.  Mits enkele kleine verwaarloosbare werkpunten (die trouwens niet onbelangrijk zijn) kunnen deze voedingszaken zonder verdere controle een jaartje verder werken […]

5 tips om de komende hondsdagen door te komen

Hondsdagen, heeft u er al van gehoord?  Neen?  Wel laat het me even uitleggen. Hondsdagen komen voor in het midden van de zomer of met het keren van de tijd naar winter, vaak gaan deze dagen samen met zeer warme temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad.  Ideaal dus om voeding te laten bederven door een wildgroei […]

Nieuwsbrief juni 2017

Nieuwsbrief juni 2017 ’T is heet, wat nu! Met de hete temperaturen die we de afgelopen weken hebben mogen ervaren en hopelijk de komende zomer nog mogen genieten zitten de terrasjes vol met klanten en levensgenieters die verkoeling komen zoeken in een heerlijk gekoeld drankje en een fris gerecht. Maar de warme temperaturen van de […]

31% van de gecontroleerde horecazaken zijn nog steeds niet in orde met voedselveiligheid.

Ondanks een waarschuwing en een opleiding die voorafgaand de aangekondigde controles van het FAVV zijn gebeurd slaagt er 31% van de gecontroleerden er niet in een gunstig resultaat te halen.  Hieruit blijkt nog maar eens dat een degelijke begeleiding en een goede ondersteuning van professionelen nodig is.  Hygieia begeleid, ondersteund en stuurt bij waar het […]

Nieuwsbrief mei 2017

Beste horecaliefhebber Maar wat doet Hygieia nu eigenlijk? Velen vragen mij vaak wat ik nu exact doe met mijn bedrijf, wel dat is eigenlijk eenvoudig maar toch wel wat complex.  Daarom in deze nieuwsbrief wat uitleg over wat Hygieia nu juist allemaal doet. Hygieia bestaat uit 3 peilers,       1/ Advies Hygieia geeft u advies […]

Allergenen en horeca, slechts een kleine minderheid is nog maar in orde.

Allergenen en horeca, een kleine minderheid is nog maar in orde. Veel werk zegt u?  Helemaal niet want dat vele werk kan u heel eenvoudig voor u laten opknappen. Hygieia kan voor u een volledig uitgewerkt systeem maken waar u uw allergenen eenvoudig beheert, centraal kan opslaan zodat de informatie toegankelijk is voor al uw […]

Nieuwsbrief april 2017

Beste horecaliefhebber Groot nieuws Hygieia zoekt steeds partners om samenwerkingen aan te gaan.  Zo hebben wij sinds kort een samenwerking met Horecafocus.  Een horeca nieuwsbrief incubator die het hart voor de horeca op de juiste plaats heeft.  www.horecafocus.be is een bedrijf dat je horecaonderneming van a tot z kan helpen. Dat kan gaan tot het […]